Un mesaj de la o “spălată pe creier”

Astăzi am fost numite în atelier “spălate pe creier si panicate” pentru simplul fapt că am rugat un client sa poarte masca atunci cand intră la noi. Nu pot spune că a fost recalcitrant, ci mai degrabă batjocoritor si ne compătimea pentru IQ-ul redus cu care ne-a înzestrat natura!

Țin să menționez că nu fac parte din categoria celor care ar dori să se ascundă într-o peșteră până trece pandemia. Nu citesc statistici in fiecare zi și prefer sa nu mă mai incarc negativ cu informații legate de subiectul covid 19. Am văzut din experiența celor din jurul meu că poate face și mult rău dar in cele mai multe cazuri, se trece ușor peste.

Dar cu toate astea, incerc sa fac tot ce tine de mine să respect regulile de igienă, să asigur un mediu curat si dezinfectat clienților mei si angajatelor mele. Faptul că purtam masca, mai ales in spații închise, ne ajută să ne protejăm atât pe noi, cât și pe cei din jur. Daca pot face tot ce tine de mine să nu se propage mai tare virusul si să nu dureze situația actuala o perioada mai lunga, nu văd de ce nu as face-o!

Îmi pare rău că nu i-am spus distinsului domn, lăutar de meserie, că daca lasam deoparte criza medicala si riscul de îmbolnăvire, mai exista un pericol iminent: acela al sărăciei!

Situația actuală va continua si in 2021 iar dumnealui nu va avea la ce petreceri să presteze artistic iar atelierul nostru va duce lipsă de cliente care au nevoie de o rochie noua, de retușuri aferente sau de multe alte servicii conexe. Toate se leagă si daca tot nu ne interesează partea cu sănătatea si credem că ne mint ăștia de la guvern, haideți să nu le dam ocazia să fim si noi un numar in plus la statistică!

Haideți să facem cumva să avem cât mai curand pentru ce să croim haine, să cântăm, sa coafăm, să facem aranjamente florale si lista poate continua la infinit! Problema actuala ne afectează pe toți, mai mult sau mai puțin, indiferent de domeniul in care activăm sau daca suntem angajați sau patroni!